Persberichten

Eerste paal bedrijfsverzamelgebouw BorchPlaza aan A17 te Roosendaal

Volop belangstelling voor bedrijfsverzamelgebouw aan A17 te Roosendaal

ROOSENDAAL, 19-11-2010; Van een economische crisis is op het BedrijvenPark Borchwerf langs de A17 bij Roosendaal weinig te merken. Althans niet toen vandaag mevrouw Wiegmans van Borchwerf II C.V. daar de eerste paal sloeg voor een nieuw bedrijfsverzamelcomplex, aan de Blauwhekken 5 naast bouwcenter Nelemans. Van de 4 gebouwen in dit complex zijn er reeds 2 verkocht. Naar verwachting zal in mei 2011 bedrijfsverzamelgebouw ‘BorchPlaza’ worden opgeleverd.

Het succes van BorchPlaza is een direct gevolg van het welslagen van NewtonPlaza te Culemborg dat geheel verkocht was, toen het in juli 2010 werd opgeleverd. BorchPlaza is een multifunctioneel complex waarvan de gebouwen geheel naar wens van de koper kunnen worden ingericht als kantoor en showroom of bijvoorbeeld productie- of assemblageruimte. Benz Ontwikkeling B.V. boekt met deze bedrijfsverzamelgebouwen doorslaande successen in heel Nederland. Volgens Ben den Hartog, directeur van Benz Ontwikkeling, is het ‘geheim’ van deze successen een combinatie van kleinschaligheid, eenvoud, kwaliteit, en de uitstraling die deze gebouwen hebben. De bedrijfsverzamelgebouwen van Benz Ontwikkeling munten uit door hun architectonisch hoogstaand ontwerp met gemetselde wanden, en zeer veel daglicht. De gebouwen krijgen daardoor niet alleen een hoogwaardige uitstraling, maar staan ook garant voor de hoogst mogelijke waardestijging op termijn. Onroerend goed in deze hoedanigheid is en blijft een prima investering en kan op termijn dienen als oudedagsvoorziening of als financiële buffer.

In strijd om de titel ’beste terrein’

Door Wim van den Broek. Vrijdag 28 augustus 2009

Roosendaal – Uit 98 aangemelde bedrijventerreinen in Nederland zijn Borchwerf en Moerdijk genomineerd voor de Award Beste Bedrijventerrein van het vakblad Bedrijventerreinen.

Het Bio Sceince Park in Leiden is derde finalist.

De vakjury maakt bij de beoordeling onderscheid in industrieterreinen in de planfase, bestaande terreinen en daar waar geherstructureerd wordt. Moerdijk en Borchwerf dingen mee naar dezelfde prijs bij de gevestigde terreinen.

Volgende week woensdag mogen de finalisten hun kandidatuur presenteren op het redactiekantoor in Amersfoort.

Jacco Tentrop zal daar met verve het industrie- en haventerrein Moerdijk etaleren. “we doen voor het eerst mee aan een dergelijke uitverkiezing. Dat we in de top drie zitten is een erkenning van vakspecialisten.’In de presentatie probeert Tentrop zich te onderscheiden door het accent te leggen op zeehaven, de vier modaliteiten (water, spoor, weg en buisleidingen) en het duurzaam karakter van het 2900 hectare groet industrieterrein. Om de prijs te winnen, moeten de kandidaten ook inspanningen leveren op het gebied van milieu en leefbaarheid.

Moerdijk zit bovenop de race, maar bij bedrijvenpark Borchwerf waren ze gisteren aangenaam verrast door de hoge notering. De parkdirectie heeft zich niet zelf aangemeld.